Anrico wordt directeur Sales & Operations bij Jumbo

15 mei 2023 – Anrico Maat is vanaf 1 juni de nieuwe directeur Sales & Operations van Jumbo. Dat heeft de supermarktketen vandaag bekend gemaakt. Maat wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse winkeloperatie van de circa zevenhonderd Jumbo supermarkten in Nederland. Hij volgt hiermee Cees van Vliet op, die het bedrijf gaat verlaten.

Wensen en behoeften klanten
Ton van Veen, CEO van Jumbo, is blij met de komst van Maat: “Als Jumbo franchisenemer ken ik Anrico al lang, ook om zijn jarenlange rol van voorzitter van de Ondernemersvereniging Jumbo. Hij is een daadkrachtige ondernemer in hart en nieren en heeft met zijn compagnon Paul Papo in ruim twintig jaar stap voor stap een prachtig bedrijf opgebouwd. Anrico brengt veel kennis en ervaring mee, heeft een neus voor de wensen en behoeften van klanten en kan die als geen ander vertalen naar onze winkels door heel Nederland. Ik ben blij dat hij onze directie komt versterken.”

Fundament
Anrico Maat kijkt uit naar zijn nieuwe rol binnen Jumbo: “Klantgerichtheid is leidend in de strategie en werkwijze van Jumbo en daarmee het fundament van onze formule. Al jaren vinden we dat boodschappen doen net even anders, leuker en beter kan. Om de meest klantgerichte organisatie te zijn en blijven, heb je ondernemersmentaliteit nodig door het hele bedrijf. Samen het verschil willen maken in het leven van onze klanten. Die mentaliteit neem ik mee naar Veghel.”

Anrico blijft mede-eigenaar van de Maripaan Groep, maar laat de dagelijkse leiding over aan Paul en het managementteam.

Bekijk het volledige persbericht hier.