Maripaan Vastgoed
Maripaan Vastgoed is belegger, ontwikkelaar en beheerder van commercieel vastgoed. De Maripaan Groep heeft een kleine maar interessante vastgoedportefeuille. Van functionele bedrijfslocaties tot historische stadspanden.

(Foto gemaakt door Marianne Berkhoff)

Betrokkenheid en loyaal

Maripaan heeft het imago loyaal en betrokken te zijn richting haar huurders en gebruikers.

Acquisitie: wij acquireren -landelijk- nieuwe vestigingspunten voor supermarkten en gerelateerde foodconcepten, om zelf te exploiteren c.q. aan te wenden of ten behoeve van derden (huurders/gebruikers). 

Vastgoedmanagement: het beheren van de bestaande portefeuille

Bouw en ontwikkeling: het optimaliseren, uitbreiden van de bestaande portefeuille, waarde toevoeging, alsmede het ontwikkelen van nieuwe locaties.

“Onze ambitie is om deze portefeuille uit te breiden. Wij zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe kansen, voor zowel bestaande panden als nieuwe (project)ontwikkelingen.”

‘t Feithhuis

‘t Feithhuis is een Rijksmonument, gelegen aan het Martinikerkhof te Groningen. Het huidige pand dateert uit het begin van de achttiende eeuw, gelegen naast/tegenover de Martinikerk. Het pand dankt zijn naam aan J.A. Feith die het in 1890 ging bewonen. Tegenwoordig heeft het pand een horecafunctie. Aan de achterzijde bevindt zich het terras van de horecagelegenheid. Na oplevering van Het Forum, grenst het aangename terras aan de Nieuwe Markt. Maripaan heeft het pand in 2019 compleet gerestaureerd middels groot onderhoud. In 2020 is de binnenkant van het pand volledig gerestaureerd. 

 

Noorderpoort Drachten

Maripaan Vastgoed heeft de plannen ontwikkeld voor Project Noorderpoort. Het betreft de uitbreiding van de Jumbo naar ca. 3000 m2 winkeloppervlak en de uitbreiding van de Aldi naar ca. 1700 m2. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is het naastliggende – voormalige – Arriva terrein aangekocht en zijn de aanwezige opstallen gesloopt. 

Maripaan heeft haar bestaande winkel uitgebreid met de ontwikkeling op het voormalige Arriva terrein en deze ontwikkeling turn key aan de belegger van de winkels verkocht. Om de uitbreiding van de Aldi mogelijk te maken zijn er een aantal dagwinkels verplaatst naar de voorzijde van het winkelcentrum, waar de Jumbo gevestigd was. Daar zit ook de ingang van de Jumbo. Er is nog 1 winkelunit beschikbaar van ca. 103 m2.

Graansilo Groningen

Kantoorruimte ca. 157 m2 Groningen – te huur –

Het vrijkomen van de Graansilo was de perfecte kans voor de Maripaan Groep om naar Groningen te verhuizen. Op de verdiepingen 2 en 3 is het kantoor van de Maripaan Groep gevestigd. 

De eerste verdieping is te huur. De ruimte beslaat in totaal circa 157 m2 en het centrum van Groningen is op loopafstand. 

Begin maart opent restaurant Graansilo Eten & Drinken op de begane grond van het pand. Wat de Graansilo maakt tot dé perfecte combinatie voor werken en genieten van een lunch, diner of (vrijdagmiddag-)borrel.

Voor meer informatie over de 1e verdieping: klik hier.

 

Winkelruimte

Winkelruimte 63 m2 Reitdiephaven te Groningen -verhuurd-

Winkelruimte gelegen in winkelcentrum Reitdiep. Reitdiep is aan de noordwestkant van de stad Groningen gelegen en grenst aan het Zernikecampus. In Reitdiephaven zijn zowel landelijke als lokale winkeliers gevestigd, zoals bijvoorbeeld Jumbo supermarkten, Action, Dio Drogisterij, een cafetaria, een kapsalon, kinderkledingzaak Harbourkidz en The Readshop.