Verantwoord ondernemen binnen en buiten onze organisatie

Niet alleen binnen onze organisatie is alles gericht op het samen overtreffen van verwachtingen en het aanpakken van uitdagingen. Ook daarbuiten zoeken we voortdurend naar interessante samenwerkingen met andere partijen. Op deze manier ondernemen wij op een maatschappelijk verantwoorde wijze.

Furori

Een onvergetelijke ervaring voor zieke kinderen! Dat is Furori. In het voorjaar van 2016 heeft de Maripaan Groep twee Furori’s aangeschaft.

De Furori is een race-auto, speciaal gebouwd voor zieke kinderen. Puur om plezier te beleven en om kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen, zodat ze even niet hoeven na te denken over ziekenhuizen, doktoren en injectienaalden. De Furori’s worden een aantal malen per jaar ingezet tijdens evenementen voor zieke kinderen.

Tegengaan van verspilling

In onze Jumbo Foodmarkt in Groningen maken we gebruik van een composteermachine en zetten we waar mogelijk maximaal afbreekbare verpakkingsmaterialen in. Tegelijkertijd proberen we in al onze winkels afval zo goed mogelijk te scheiden, om de reststroom te beperken. 

Ook investeren we voortdurend in de nieuwste moderne en energiezuinige technologieën binnen onze winkels.

Verspilling tegengaan met samen de Voedselbank

Wist je dat wij dagelijks producten aan de Voedselbank doneren, als deze niet meer verkocht kunnen worden? Het is zonde om deze producten weg te moeten gooien. Ze kunnen immers nog prima gebruikt worden in verschillende gerechten.

ONTWIKKELEN VAN UNIEKE TALENTEN

Iedereen heeft een uniek talent. Wij zijn een grote organisatie met meer dan 2000 collega’s en dragen graag ons steentje bij om mensen vanuit alle doelgroepen te helpen ontwikkelen. Wij zien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dan ook niet als een aparte doelgroep. We kijken naar de talenten van mensen, waar deze het beste tot hun recht komen en zorgen daarbij voor de juiste begeleiding. Dit geldt ook voor studenten die werk-leertrajecten volgen via verschillende onderwijsinstellingen, of die vanuit het MBO of HBO komen voor een (afstudeer)stage.
Ook bieden we plaatsen aan voor dagbesteding, snuffelstages en werkervaringsplekken. Al dan niet in samenwerking met verschillende organisaties.

Breed assortiment aan producten

Bij een bezoek aan onze winkels zal je al snel opvallen, dat wij een zeer breed assortiment aanbieden. Denk aan verschillende Fairtrade en biologische producten, waarmee wij in het verleden diverse prijzen wonnen. Wist je bijvoorbeeld, dat we de internationale pers gehaald hebben met de verkoop van insecten en dat je bij onze Jumbo Foodmarkt in Groningen het grootste assortiment vegan producten vindt?

Ook vinden we het belangrijk om samen te werken met verschillende lokale leveranciers. Niet alleen om lokale ondernemers te stimuleren, ook om onze klanten kennis te laten maken met hun unieke verhalen en producten. Zo werken we o.a. samen met verschillende banketbakkers uit de omgeving, de molen uit Kropswolde en de Kleinste Soepfabriek. Een intensieve samenwerking staat hierbij voorop, waarbij we graag meedenken over mogelijkheden om een product verder te ontwikkelen.

Heb je een bijzonder product, uniek idee of mooi initiatief? Neem contact met ons op!