Samen maken we een wereld van verschil

We vinden het erg belangrijk dat de Maripaan Groep een positieve invloed op onze maatschappij heeft. We nemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) dan ook zeer serieus – zowel op kleine als op grote schaal.

”Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

Geld inzamelen voor goede doelen

Met Maripaan Teaming zamelen we samen met onze klanten en medewerkers geld in voor het goede doel. Medewerkers van Maripaan kunnen ervoor kiezen om € 1,00 van hun maandsalaris in te leggen en klanten kunnen hun emballagebon doneren. De overheadkosten worden volledig door de Maripaan Groep gedekt; zo gaan alle opbrengsten naar het goede doel. Heb je een suggestie voor een goed doel of wil je meer weten? Op onze website vind je welke doelen we nu steunen en lees je hoe je zelf kunt bijdragen.

Ontwikkelen van talenten

Iedereen heeft unieke talenten. Met meer dan 2100 collega’s dragen we ons steentje bij om mensen vanuit allerlei verschillende doelgroepen te ondersteunen, zodat ze hun talenten bij ons kunnen inzetten en ontwikkelen. We zien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dan ook niet als een aparte doelgroep. We kijken naar de talenten van mensen, waar deze het beste tot hun recht komen en zorgen daarbij voor de juiste begeleiding. Ook bieden we – in samenwerking met verschillende organisaties – plaatsen aan voor (snuffel)stages en werkervaringsplekken.

Trotse sponsor van Furori

Stichting Furori maakt zich sterk voor zieke kinderen door ze met race-events een grandioze ervaring te geven, om zo hopelijk het leed even te vergeten. De Maripaan Groep is sinds 2016 een trotse sponsor van stichting Furori. Meer informatie over dit geweldige initiatief vind je hier.

Samen tegen verspilling

Juist als organisatie is het belangrijk om verspilling tegen te gaan. Daarom hebben we verschillende initiatieven opgezet om ons steentje bij te dragen. Zo gebruiken we zoveel mogelijk afbreekbare verpakkingsmaterialen, scheiden we ons afval in winkels en kantines, en verkleinen we de afvalstapel bij Jumbo Foodmarkt door gebruik te maken van een composteermachine. Al onze Jumbo-vestigingen volgen richtlijnen om voedselverspilling tegen te gaan, deze vind je hier. Ook doneren we dagelijks producten aan de lokale voedselbank. Dit zijn producten die niet meer verkocht kunnen worden, maar nog houdbaar zijn en prima gebruikt kunnen worden in allerlei gerechten.

Made Blue

Schoon drinkwater voor iedereen

Als je bruisend of plat water bestelt bij een van onze horeca-concepten, draag je automatisch bij aan het goede doel! We doneren namelijk een bedrag aan Made Blue voor iedere fles water die wij op tafel zetten. Made Blue zet zich in om waterprojecten op te zetten waar dat nodig is. Meer informatie over Made Blue vind je hier.

Partner van het Koploperbos

Omdat wij het belangrijk vinden een bijdrage aan een betere en groenere toekomst te leveren, zijn wij partner van het Koploperbos geworden.

Op initiatief van een aantal bedrijven gekoppeld aan het Koploperproject is er een plan ontstaan om een bos te planten op bedrijventerrein Groningen Zuidoost. Het bos zal totaal zo’n 7.000 vierkante meter groot worden en staan verschillende soorten bomen en struiken: fruit- en notenbomen, kruiden, maar ook bloeiende planten en bloemen.

Het doel van het planten van dit bos is een bijdrage leveren aan het reduceren van CO2. Daarnaast zorgt het bos voor educatie, voedselinspiratie, biodiversiteit, verminderen van hitte- en waterstress en biedt het aan medewerkers van omliggende bedrijven en organisaties de mogelijkheid om tijdens het werk een gezonde ‘workout’ of wandeling te maken.

De eerste 2800 bomen zijn inmiddels geplant en het bos is op 8 maart 2023 officieel geopend door Wethouder Mirjam Wijnja.

Wil je meer informatie over het initiatief? Kijk dan eens hier.

Meer weten?

Wij staan je graag te woord.