Ons doel

Het is ons gewaagde doel om jaarlijks 20 miljoen klanten te kunnen bedienen en 10% minder verspilling te realiseren. Inmiddels zijn we hard op weg om dit doel te bereiken! Na onze oprichting in 2002, met de opening van Jumbo Ciboga in Groningen, hebben we onze activiteiten sterk uitgebreid. Tegenwoordig bestaat onze retailportefeuille uit 15 verschillende Jumbo-vestigingen en houden we ons bezig met tal van andere activiteiten. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar onze vastgoedportefeuille, waar onder meer het prachtige en historische Feithhuis onderdeel van 

Oprichting van de Maripaan Groep

De Maripaan Groep is opgericht door Paul en Anrico, die allebei echte winkeldieren zijn! Bij Anrico is het zelfs met de paplepel ingegoten, omdat zijn ouders ook ondernemers in deze branche waren. Voor Paul begon het werken in een supermarkt op zijn 13e, bij de plaatselijke Spar. Door de jaren heen werkte hij hier op verschillende afdelingen, om uiteindelijk uit te groeien tot ondernemers van de Maripaan Groep.

Anrico over die tijd: “Onze wegen kruisten elkaar al op jonge leeftijd. In 2001 werd het contact tussen Paul en mij intensiever. Ik was ondernemer van een Konmar supermarkt en Paul was op dat moment manager bij Laurus, waarvandaan hij mij begeleidde. Het bleek dat wij dezelfde opvatting hadden over het managen van een supermarkt. Zowel in een algemene zin, als op het gebied van de omgang met mensen.”

Onze visie

Samen de verwachtingen van collega’s, klanten en partners overtreffen, dat is het hogere doel uit onze visie. Hierbij staan onze kernwaarden ‘doelgericht, plezier, oprecht en ontwikkelen’ centraal.

De Maripaan Groep staat voor SAMEN hard werken, veel plezier maken en successen vieren.

Wij geloven dat gelukkige medewerkers fans van onze klanten kunnen maken, in een omgeving waar ruimte is voor continue feedback en waar zij zichzelf kunnen en mogen zijn.
Wij vinden het belangrijk om ontwikkeling van onze medewerkers te stimuleren en helpen hen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, die worden ingezet waar ze het beste tot hun recht komen.

Tegelijkertijd streven we, door ons gewaagde doel, naar een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen.

Ontmoet ons Team

Anrico Maat

Ondernemer Maripaan Groep

Paul Papo

Ondernemer Maripaan Groep

Ruben Vogd

Operationeel manager

Annemarie Raeke

Manager Vastgoed

Ellen Tebbes

Directiesecretaresse, communicatie en evenementen

Bart Kuurstra

Controller

Sander Jansen

Assistent controller

Bianca Bishessar

HR manager

Danielle Veldman

HR adviseur

Lukie Poppe

Medewerkersadministratie

Frits Gosman

Manager E-commerce

Riwka Papo

Maripaan Teaming