Maripaan is het nieuwste lid van Coöperatie de Graanrepubliek

Als Maripaan Groep vinden we het belangrijk een positieve bijdrage aan de lokale voedselketen te leveren. Producten uit de buurt hebben een beter verhaal, hebben een lagere CO2-voetafdruk en zijn vaak ook nog veel lekkerder. Daarom hebben wij ons aangesloten bij Coöperatie De Graanrepubliek. 

Coöperatie De Graanrepubliek is een collectief van lokale boeren, voedselverwerkers, ondernemers en families. Wat de coöperatie verenigt is de liefde voor oorsprong en kwaliteit. Stuk voor stuk zijn de leden liefhebbers van de mooiste granen en gewassen. In het Oldambt – van oudsher de graanschuur van Europa – worden die granen verbouwd en de allerbeste producten gemaakt. Eerlijk en echt.

De Graanrepubliek zet volop in op regionaal voedsel, voldoende schaalbaar, met krachtige waardevolle merken en een eerlijke prijs voor producenten. Er wordt met veel plezier en passie gewerkt aan de verbinding tussen boeren, de industrie, burgers en het onderwijs. Omdat dit belangrijk is in de wereld van nu. Samen met het onderwijs onderzoeken de boeren en smaakexperts van welke granen je de lekkerste producten kunt maken. Ook wordt er gekeken naar welke landbouwmethodes het beste zijn voor smaak, grond en biodiversiteit.

De monumentale tramremise in Bad Nieuwenschans is het hoofdkwartier van de republiek. Het unieke pand heeft een mega metamorfose ondergaan. In de Graanrepubliek wordt onder andere pasta gemaakt, er zit een destilleerderij in en je kan genieten van horecagelegenheden.

Meer informatie over De Graanrepubliek vind je hier.

Foto door: Tom van Huisstede