PAUL EN ANRICO ONTVANGEN JANS CATS PRIJS 2020

Op zaterdag 7 december 2019 is de Jans Cats Prijs 2020 uitgereikt aan Paul Papo en Anrico Maat. De uitreiking vond plaats in het nieuwe Kantoor van de Maripaan Groep aan de Griffeweg in Groningen, onder stadjers bekend als de Oude Graansilo.

De Jans Cats Prijs heeft als doel het onderscheiden van personen, instellingen of bedrijven die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de binnenstad van Groningen. De prijs is ingesteld in 2007 op initiatief van de Groningen City Club.
De prijs is genoemd naar wijlen Jans Cats, senior beleidsambtenaar van de gemeente Groningen en steun en toeverlaat voor vele ondernemers in de binnenstad van Groningen. Jans Cats overleed ruim 13 jaar geleden.

De Jans Cats Prijs wordt dit jaar voor de 8e keer uitgereikt. Het stichtingsbestuur heeft een unanieme voordracht gedaan en de winnaar is de Maripaan Groep. De toekenning van de Jans Cats Prijs 2020 is een gebaar van waardering aan de Maripaan Groep en Paul Papo en Anrico Maat, beiden op de foto te zien in het gezelschap van burgemeester Koen Schuiling.
De Jans Cats Prijs bestaat uit een bronzen plastiek en is ontworpen door de Groningse kunstenaar Albert Geertjes.
De prijs werd uitgereikt door Koen Schuiling, burgemeester van Groningen, samen met de voorzitter van de Groningen City Club, Eric Bos.