Trotste partner van het tweede Koploperbos
Groningen, 23 december 2024
Omdat wij het belangrijk vinden een bijdrage aan een betere en groenere toekomst te leveren, zijn wij in 2023 partner van het Koploperbos geworden. In maart van dat jaar is het eerste bos van zo’n 7.000 vierkante meter groot op het Bedrijventerrein Zuidoost (aan de Euvelgunnerweg, tegenover vakgarage Evenhuis) geopend.
En nu zijn wij trots om te mogen delen dat wij ook partner zijn van het tweede bos, dat onlangs op 6 december is geopend!
Dit wordt een voedselbos inclusief (buiten)leslokaal en bevindt zich op de Zernike Campus, voor BuildinG (Zernikelaan 17).
De kruiden en gewassen die later geoogst worden, gebruiken we binnen onze restaurants en bij Graansilo Bier voor unieke gerechten en speciaalbieren met een lokale twist. We houden jullie op de hoogte hiervan!
Het Koploperproject
Op initiatief van een aantal bedrijven gekoppeld aan het Koploperproject is er een plan ontstaan om een bossen aan te planten samen met ondernemers. Nog nooit eerder is er op initiatief van ondernemers op een bedrijventerrein een bos aangelegd.
Het Koploperproject helpt en ondersteunt ‘intrinsiek gemotiveerde’ mkb-bedrijven en andere organisaties om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Bedrijven die zich aanmelden komen in een team terecht, bestaande uit 10 tot 14 ondernemers of bedrijven. Daarna worden ze vervolgens tien maanden lang begeleid en krijgen ze praktische tips en tools aangeleverd om zelf duurzaam te ondernemen. Tegelijkertijd kunnen ze ook leren van de andere ondernemers én wordt hun netwerk uitgebreid.
Afgelopen jaren hebben alleen al tientallen stad-Groningse bedrijven dit traject doorlopen. Op dit moment zijn er in de stad twee Koplopergroepen actief: de groep Zuidoost, en de groep Groningen.
Het doel van het Koploperbos
Hoewel ondernemers er alles aan doen, en willen doen, om hun Co2-uitstoot zo ver mogelijk terug te brengen, is volledig Co2-neutraal ondernemen in de praktijk lang niet altijd mogelijk. Vandaar het plan voor een Koploperbossen. Echter, de toegevoegde waarde van het Koploperbos gaat verder dan het uit de lucht halen van de Co2.
Het bos zorgt voor educatie, biodiversiteit, vermindert hittestress, voorkomt wateroverlast en biedt werknemers van omliggende bedrijven en organisaties de mogelijkheid om tijdens het werk een gezonde ‘workout’ of wandeling te maken.
Ook partner worden?
Deelnemers en partners van het Koploperbos verdubbelen het groene hart.
Kijk voor meer informatie over dit initiatief op www.koploperbos.nl of op de LinkedIn pagina van het Koploperbos.