Circulair Groningen is opgericht!

Groningen, 4 mei 2023

Op 6 april 2023 is de Vereniging Circulair Groningen opgericht. 50 (aspirant-)leden kwamen samen in de Eemshaven om een start te geven aan het realiseren van een circulaire economie. Circulair Groningen is een vereniging van bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties die de circulaire economie in Groningen wil versnellen en realiseren.

Als Maripaan Groep zijn we trots lid geworden van Circulair Groningen. Samen met de dertig deelnemende organisaties zijn we 9 februari bijeengekomen. Tijdens deze startbijeenkomst hebben de deelnemers kennisgemaakt, ideeën uitgewisseld en samenwerkingsmogelijkheden verkend. Als lid van Circulair Groningen hopen wij bij te dragen aan de nieuwe economie. Door huidige circulaire initiatieven te stimuleren kunnen we sneller naar een CO2-neutrale wereld, zodat we samen een mooiere wereld kunnen maken.

Circulair Groningen heeft op dit moment al dertig leden uit de provincie Groningen. Organisaties als de Rijksuniversiteit, de Rabobank en Omrin doen mee. Circulair Groningen staat nog open voor nieuwe leden voor andere organisaties die ook de stap naar een circulaire economie willen zetten.

Meer over Circulair Groningen lees je hier.

Foto door: Niels Cornelis Meijer