Collega Petra wint “Klaar af Kook” wedstrijd! – Horeca Experience 2022

Groningen, 31 oktober 2022 – Gisteren vond tijdens de Horeca Xperience 2022 in Groningen, de “Klaar Af Kook” wedstrijd plaats. Dit is dé kookwedstrijd van het Noorden waarbij koks uit Noord Nederland strijden om de titel Beste kok van Noord Nederland.  

Onze collega’s Robbie Hovinga (Rooftop Merckt) en Petra Rueva (Graansilo Eten & Drinken) deden mee met de wedstrijd. Robbie heeft een geweldige prestatie geleverd en de halve finale bereikt. Petra heeft in de spannende finale de 1e prijs en daarmee de titel ‘Beste kok van Noord Nederland 2022/2023’ gewonnen!  

We zijn trots op Robbie en Petra. ze hebben gisteren weer fans gemaakt met hun prestaties! 🚀

Over Klaar Af Kook

Tijdens Klaar Af Kook zullen 4 koks tegelijk gaan koken in rondes van 30 minuten terwijl de stopwatch loopt. De Box inhoudt met ingrediënten waarmee gekookt wordt zal 1 week voor de wedstrijd bekendgemaakt worden aan de deelnemers. Wordt er zowel in de kookronde als de halve finale nog gekookt met de vooraf bekende selectie aan ingrediënten, in de finale zal het volledig aankomen op de vindingrijkheid en creativiteit van de koks tijdens de uitdaging van een Black-Box opdracht. Er zijn in Noord Nederland veel koks die op hoog niveau koken; de uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘Beste kok van Noord Nederland’ 2022/2023 noemen.

Over De Wedstrijd

De koks nemen het in 3 kookrondes tegen elkaar op waarbij met vier koks tegelijk gekookt wordt. Dit alles onder het toeziend oog van een zeer deskundige vakjury. De jury beslist na deze kookrondes wie er doorgaat naar de finale. In de finale strijden de beste vier koks tegen elkaar waarbij de winnaar en de nr’s 2 en 3 prachtige prijzen ontvangen.