Feithhuis, Graansilo Eten & Drinken, Rooftop Merckt Eten & Drinken ontvangen Groen Genieten label

Tijdens de Horeca Xperience in de Martinikerk hebben drie horecabedrijven van de Maripaan Groep het Groen Genieten label van Groningen Werkt Slim ontvangen. Wethouder Carine Bloemhoff reikte het label persoonlijk uit: “Deze ondernemers zijn een voorbeeld voor andere ondernemers. Samen zetten we de schouders eronder voor een energieneutraal 2035. Als het groen is dan is het goed!”

Over het ‘Groen Genieten-label’

Het ‘Groen Genieten-label’ is een initiatief van Groningen Werkt Slim, een platform opgericht door vijf bedrijvenverenigingen in Groningen, de gemeente Groningen en de provincie Groningen. Het hoofddoel van dit platform is het bevorderen van duurzaamheid binnen de horecasector. Horecaondernemers die voldoen aan specifieke duurzaamheidscriteria met betrekking tot zaken als verwarming, ventilatie en isolatie komen in aanmerking voor dit label.

Voordelen voor zowel de planeet als de portemonnee

In een tijd waarin steeds meer consumenten op zoek zijn naar milieubewuste eetgelegenheden, is het behalen van dit label een onderscheidend kenmerk. Duurzaamheid gaat echter verder dan alleen het helpen van de planeet; het heeft ook een positieve invloed op de financiële gezondheid van bedrijven. Door energiebesparende maatregelen te implementeren, kunnen ondernemingen hun kosten verlagen. Bovendien is het label een tastbaar bewijs van de inzet van bedrijven voor een groenere toekomst en een robuustere onderneming.

Trots

We zijn trots dat we dit label hebben mogen ontvangen. Hiermee laten we zien dat we op de goede weg zijn. Zowel in het Feithhuis, Graansilo Eten & Drinken als Rooftop Merckt Eten & Drinken, zijn de labels te vinden als sticker op de gevel.

Heb je vragen over ons duurzaamheidsbeleid of ideeën over hoe wij nog duurzamer kunnen worden? Neem dan contact op met [email protected].