Jumbo Foodmarkt Groningen lanceert als eerste retailer ter wereld vegan sashimi en sushi

Jumbo Foodmarkt Groningen heeft de primeur om, als ’s werelds eerste retailer, veganistische sashimi en sushi in de varianten tonijn en zalm te gaan verkopen. Deze duurzame producten zijn gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten. Door gebruik te maken van onder andere zeewier als ingrediënt, is de smaak en textuur van deze sashimi nagenoeg niet van echt te onderscheiden.

Pieter Kuizenga, commercieel manager Maripaan Groep: “Het is natuurlijk fantastisch dat we als Jumbo Foodmarkt Groningen deze wereldwijde primeur hebben en daar zijn we enorm trots op. Vegan sashimi is nog niet te koop in de retail, en hoe mooi is het dan dat onze winkel, waar we veel aandacht hebben voor plantaardige voeding, deze producten mag lanceren. Het past precies bij wie we willen zijn”.

Jumbo Foodmarkt Groningen kent een aanbod van 10 meter aan veganistische producten in houdbaar, diepvries en gekoeld. Daarmee profileert deze Jumbo Foodmarkt zich met het aanbod van plantaardige voeding als grootste speler van Nederland in het supermarktkanaal.

Kuizenga vervolgt: “Ons grote assortiment Veganistisch is het antwoord op de immer groeiende vraag naar plantaardige producten. Vegan is op dit moment echt hip en trendy, maar ik ben ervan overtuigd dat de veganistische levensstijl niet alleen een trend blijft, maar zich al in een volgende fase bevindt en dat deze ontwikkeling zich blijft doorzetten. We bedienen nu de veganist en de vegetariër, maar inmiddels is 67% van de bevolking flexitariër en dat zegt veel over de toenemende vraag naar plantaardige producten. Een aantal jaar geleden waren we ook onderscheidend en voorloper op het gebied van Fairtrade, nu is dat zelfs een usp voor veel fabrikanten geworden. Deze soortgelijke ontwikkeling gaat nu ook doorzetten in de markt van plantaardige voeding. Het mooie van Vegan sashimi is dat het een product is wat twee groei-markten in zich heeft, namelijk sushi en plantaardige voeding, we verwachten er dus ook veel van”.

Vegan Seastar lanceert deze producten onder de namen “Vegan No Tuna” en “Zalmon Sashimi”. Rosella van Kuijen van Vegan Seastar en Vegan XL: “We hebben inmiddels wereldwijde aanvragen voor de vegan sashimi, maar we hebben er voor gekozen om de lancering te doen bij Jumbo Foodmarkt Groningen, omdat we al intensief samenwerken met deze vestiging”. Alle veganistische producten, dus ook deze sashimi, wor-den geleverd door Inno Food uit Vianen.

De sashimi wordt in de Jumbo Foodmarkt Groningen verkocht in de diepvries op de Vegan afdeling, en als ingrediënt voor vegan sushi zalm en tonijn in de La Place keukens.