JUMBO FOODMARKT GRONINGEN START LOKALE BEZORGPILOT IN SAMENWERKING MET POSTNL

Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staat Jumbo middenin de samenleving. Jumbo wil ervoor zorgen dat haar impact op het milieu zo klein mogelijk is. Onze ambitie is om de CO2-uitstoot van ons transport tegen 2020 met 50 procent te verminderen ten opzichte van 2008.

Afgelopen week is de Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard in Groningen in samenwerking met PostNL en de Universiteit van Groningen gestart met een lokale bezorgpilot. De komende drie maanden testen de partijen de avondbezorging van de bij Jumbo online bestelde boodschappen door PostNL.

De gemeente Groningen heeft zich het doel van zero emissie in 2025 gesteld. Tijdens deze pilot onderzoeken medewerkers van de Universiteit van Groningen of door een dergelijke samenwerking tussen Jumbo en PostNL een bijdrage kan worden geleverd aan een schoner milieu, terugdringen van de emissie en het verbeteren van de verkeersveiligheid. Daarnaast wordt onderzocht in hoeverre het voor beide partijen meer efficiëntie oplevert, waarbij als doel gesteld is dat de beleving van Jumbo klanten gelijk blijft. De medewerkers van PostNL hebben in voorbereiding op deze pilot een opleiding gehad en intensief meegedraaid met de Jumbo bezorgers, om zo dezelfde service te kunnen blijven bieden die de klant van Jumbo gewend is.

Na deze pilot zal Jumbo op basis van de onderzoeksresultaten bekijken of en in hoeverre er een vervolg aan deze pilot in Groningen zal worden gegeven.