Koploperbos in Groningen geopend

De eerste 2800 bomen zijn geplant!

Groningen, 8 maart 2023

Omdat wij het belangrijk vinden een bijdrage aan een betere en groenere toekomst te leveren, zijn wij onlangs partner van het Koploperbos geworden.

Het idee voor het Koploperbos komt uit de koker van het Koploperproject. Dit project helpt ondernemers om zo duurzaam en CO2-neutraal mogelijk te ondernemen. Na het afronden van het succesvolle Koploperproject, vonden ondernemers het tijd om meer actie te ondernemen. Na ruim 2 jaar voorbereiden is het bos, genaamd Stichting Koploperbos, vandaag officieel geopend door de Groningse wethouder Mirjam Wijnja.

Gisteren hebben een aantal Maripaan collega’s mee geholpen met het planten van de bomen in het bos.

Primeur in Nederland

Het bos zal totaal zo’n 7.000 vierkante meter groot worden en bevindt zich op het Bedrijventerrein Zuidoost (aan de Euvelgunnerweg, tegenover vakgarage Evenhuis). Er staan verschillende soorten bomen en struiken: fruit- en notenbomen, kruiden, maar ook bloeiende planten en bloemen. Bedrijventerrein Zuidoost is het eerste bedrijventerrein met een eigen bos!


Het bos heeft als doel ondernemers te inspireren om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Het zorgt voor CO2-compensatie, educatie, biodiversiteit, verminderen van hitte- en waterstress, voedselinspiratie en het biedt het aan medewerkers van omliggende bedrijven en organisaties de mogelijkheid om tijdens het werk een gezonde ‘workout’ of wandeling te maken.

Wil je meer informatie over het initiatief of ook partner van het bos worden? Kijk dan eens hier.