Maripaan groeit: in 2022 openen wij onze 17e winkel in Meerstad

Maripaan heeft de tender voor de exploitatie van de supermarkt in Meerstad gewonnen! Van de diverse marktpartijen hebben wij, naast de beste bieding, een duurzaam, ambitieus en aantrekkelijk plan met veel lokaal ondernemerschap ingediend. En deze supermarkt wordt dé supermarkt van de toekomst. 


In de Jumbo supermarkt zullen veel lokale producten en onder andere HEMA artikelen verkocht worden en er komt een La Place Express waar men terecht kan voor verse broodjes, salades, smoothies en de lekkerste koffie.  De supermarkt wordt onderdeel van de SuperHub in de wijk Groenewei in Meerstad. In de SuperHub komt naast onze supermarkt, een café en een gezondheidscentrum. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit bijzondere gebouw. 

 
De ambitie van de Gemeente Groningen in Meerstad is hoog op het gebied van duurzaam bouwen en ondernemen. Er is door het ontwerpteam gekeken naar een integrale aanpak van duurzaamheid. Daarbij is er niet alleen rekening gehouden met energie- en materiaalgebruik, maar ook met gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Wij gaan de ambitie ‘gezond en duurzaam Meerstad’ verder brengen. Duurzaam (lokaal) ondernemen, afvalverwerking en verspilling van levensmiddelen minimaliseren, staan hierbij centraal. 

We verwachten de supermarkt na de zomervakantie van 2022 te openen. We kunnen niet wachten om ook in Meerstad de verwachtingen van onze klanten/gasten te overtreffen!