€ 24.000,00 voor het Jeugdeducatiefonds, dankzij kledinginzameling via Maripaan Teaming!

Het afgelopen jaar hebben klanten van de Jumbo’s in Groningen, Leek, Drachten en Surhuisterveen hun oude kleding ingeleverd voor het goede doel. Naast de duurzame winst van het hergebruik van de kleding, heeft het ook het prachtige bedrag van € 24.000,00 opgeleverd voor het Jeugdeducatiefonds! Deze gelddonatie komt ten goede aan scholen in Groningen en Drachten.

Wenda Post-Gall, coördinator van het Jeugdeducatiefonds in Groningen, is enorm blij. “Met de mooie opbrengst van de inzameling bij de Jumbo supermarkten kunnen we ervoor blijven zorgen dat kinderen die opgroeien in armoede een gelijke kans op ontwikkeling krijgen”.  

Over Het Jeugdeducatiefonds
Scholen waar een meerderheid aan kinderen opgroeit in relatieve armoede hebben meer dan andere scholen extra ondersteuning en financiering nodig om de kansen voor deze leerlingen te vergroten.  Het Jeugdeducatiefonds stelt basisscholen in staat om kinderen te geven wat ze nodig hebben. Zowel voor het individuele kind, als voor de gehele klas, zoals leermaterialen, gezonde voeding, extra begeleiding of kindercoaching, een bed of leesboeken voor thuis, winterkleding of geld voor een schoolreis.