Tweede editie Bierfestival050 vindt plaats op 7, 8 en 9 juni 2024!

Groningen, 15 april 2024

Bierliefhebbers opgelet! Na een geslaagde eerste editie keert Bierfestival050 terug. Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024 kunnen jullie weer genieten van de lekkerste bieren op het Graansilo terrein in de stad Groningen. Ditmaal zijn er brouwers uit alle streken van Nederland aanwezig op het sfeervolle festivalterrein naast restaurant Graansilo Eten & Drinken.

Waar de eerste editie in het teken stond van alleen brouwers uit de provincie Groningen, is er voor dit jaar gekozen om ook brouwers uit andere streken van Nederland uit te nodigen voor Bierfestival050. “Hiermee zorgen we voor een veelzijdig aanbod aan brouwers en meer variatie in de biersoorten. Daardoor is er voor iedere liefhebber iets nieuws te ontdekken” aldus Peter Doornbos van de organisatie.

Tijdens het festival kan je op zoek gaan naar je nieuwe favoriete biertje, kennismaken met de brouwers en ontdek je het verhaal achter de brouwerijen. Maar Bierfestival050 is meer dan alleen bier. Gedurende het weekend worden er verschillende masterclasses georganiseerd, is er een DJ aanwezig en zijn er diverse eetmogelijkheden. Tijdens het festival kun je bij restaurant Graansilo Eten & Drinken terecht voor een 2-gangen diner en is er een speciale festival borrelkaart aanwezig.

“Wij zijn verheugd om voor de tweede keer het Bierfestival050 te mogen organiseren en onze passie voor bier te delen met bierliefhebbers uit Groningen en omstreken. Dit festival is ontstaan als een ode aan de rijke brouwtraditie hier in Groningen en om zoveel mogelijk liefhebbers kennis te laten maken met brouwers uit de regio en ver daarbuiten. Het festival zal dus voornamelijk in het teken staan van heerlijk proeven en genieten. En misschien ontdek je op Bierfestival050 wel je nieuwe favoriete biertje” zo sluit Doornbos af.

De komende weken zullen de aanwezige brouwers worden aangekondigd op de social mediakanalen van Bierfestival050 en op de website www.bierfestival050.nl

Bierfestival050 vindt plaats op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni op het terrein naast restaurant Graansilo Eten & Drinken aan de Griffeweg 4 in Groningen. Er komen voor 4 momenten tickets beschikbaar: vrijdagavond, zaterdagmiddag, zaterdagavond en de zondag. Tot en met 9 mei hanteren we een Early Bird ticketprijs van € 10,-. Daarna zal de reguliere prijs van € 12,50 worden gehanteerd. Tevens zijn er passe partout tickets te koop en komen er groepstickets beschikbaar. Alle tickets zijn inclusief een eigen proefglas en één consumptiemunt. Meer informatie is te vinden op www.bierfestival050.nl

Vrijwilliger worden op het festival? Dat kan! Stuur een email naar [email protected] en je krijgt meer informatie toegestuurd.

Bierfestival050 is hét evenement dat je niet mag missen. Het is een kans om te proeven, te ontdekken en te genieten samen met vrienden en mede-bierliefhebbers.

📸 : Joost Nuijten