Vrienden van het UMCG

Groningen, 10 oktober 2018
Jumbo Foodmarkt Groningen werd na een rigoureuze verbouwing, op 19 september jl. feestelijk heropend. Aan alle genodigden werd, in plaats van bloemen, een financiële bijdrage voor het goede doel gevraagd. Dit heeft geresulteerd in de overhandiging vandaag van een prachtige cheque van €5.325,00 voor de Stichting Vrienden van het UMCG.

Stichting Vrienden van het UMCG en de familiehuizen 
Sinds januari 2018 behandelt het UMCG, als enige centrum in Nederland, kinderen met kanker die in aanmerking komen voor protonenbestraling. Dit betekent voor het kind en gezin dat ze 5 tot 6 weken lang dagelijks in het UMCG moeten zijn. Een groot aantal van deze gezinnen woont niet in de buurt van Groningen. Het UMCG realiseert in samenwerking met de Stichting Vrienden van het UMCG een familiehuis voor de patiëntjes en het gezin. Twee familiehuizen zijn inmiddels opgeleverd en nog eens zes huizen worden in januari 2019 in gebruik genomen.

“Fantastisch en bijzonder, deze bijdrage voor de gezinnen met kinderen die in het UMCG behandeld worden met een protonenbestraling”, zegt Anneke Tjassing van Stichting Vrienden van het UMCG. “Dankzij deze donatie kunnen de huizen verder worden ingericht.”

Foodmarkt Groningen, Maripaan Groep
De nieuwe Foodmarkt Groningen is onderdeel van de Maripaan Groep BV., van de
franchisenemers Anrico Maat en Paul Papo. De Maripaan Groep runt vijftien Jumbo
supermarkten in het noorden van het land. Anrico Maat: “Uiteraard willen wij onze relaties, die deze donatie mogelijk hebben gemaakt, hartelijk bedanken. Door hun gulle gift kunnen wij vandaag deze mooie cheque uitreiken!”