Wijck opent de deuren in Merckt aan de Grote Markt

Donderdag 23 mei 2024, Groningen

Met trots kondigen The Boilermaker Group en Maripaan Horeca de opening van hun nieuwe concept ‘Wijck’ op de begane grond van Merckt aan. Wijck belooft een frisse, smaakvolle toevoeging te worden aan het bruisende hart van de stad.

“We hebben veel energie gestoken in het vinden van de juiste partij voor Merckt.” zegt Kristiaan Capelle van MWPO, vastgoedontwikkelaar achter Merckt. “Merckt is een belangrijk onderdeel van de stad, daarom moet de invulling kloppen. De samenwerking tussen Maripaan Horeca en The Boilermaker Group komt dan ook op het ideale moment. De invulling is echt een co-creatie van onze gezamenlijke visie op de horeca van Groningen. Dit gaan verschillende soorten gasten terugzien in Wijck.” vult Kristiaan aan. The Boilermaker Group is bekend van award-winning concepten zoals The Stockroom, BOEL en Cilinder. Maripaan Horeca heeft succesvolle ondernemingen als Feithhuis en Graansilo Eten & Drinken op haar naam staan. Door deze krachten te bundelen, ontstaat een vernieuwend horecaconcept.

Het veelzijdige concept
Wijck, geïnspireerd op de geschiedenis van de Breede Merckt, wordt een veelzijdig horecaconcept verspreid over drie verdiepingen, elk met een unieke functie. Het menu combineert gerechten uit de bekendste wijken ter wereld met lokale ingrediënten, wat resulteert in verrassende smaakcombinaties. “De lekkerste gerechten uit internationale keukens met een Groningse knipoog.” Op de begane grond bevindt zich een eigentijds en modern café met een aangrenzend terras. De entresol, oftewel de eerste verdieping, biedt een trendy bistro met voldoende ruimte om te werken. De kelder is ontworpen als een veelzijdige ruimte voor evenementen, feesten, vrijdagmiddag- en zakelijke borrels, en andere soorten programmering. Een uniek onderdeel van de kelder zijn de vier karaoke booths die te huur zijn. Wijck is een plek voor iedereen, inclusief gezinnen, want Groningen kan nog wel een kindvriendelijke plek gebruiken.

Met de opening van Wijck sluit Rooftop Merckt de deuren. Kim Leij van Maripaan Horeca licht toe: “Rooftop Merckt nemen we mee in Wijck, waardoor we de invulling van Wijck nog sterker kunnen maken. Met de sluiting van Rooftop Merckt kunnen we ons als team vol focussen op de ontwikkeling en visie van Wijck. We zijn ervan overtuigd dat zowel medewerkers als gasten zich net zo thuis gaan voelen bij Wijck als bij Rooftop Merckt.

De aankomende periode zal worden gebruikt om het concept verder uit te werken, te bouwen en om mensen aan te nemen. “Het wordt een hele klus, maar we geloven echt met Wijck iets toe te kunnen voegen aan het horeca aanbod van Groningen. De exacte openingsdatum weten we op dit moment nog niet, maar we zijn wel hard aan het werk om dit jaar nog open te gaan.” zeggen ondernemers Kim Leij, Lennart Deddens en Peter Torenbosch.

Foto door: Jacco van der Zwan